Над девет милиони во светот оздравени од Ковид-19

– Бројот на оздравени луѓе од коронавирусот во светот надмина девет милиони, покажува евиденцијата на Универзитетот Џонс Хопкин, кој ги сумира податоците од националните и локалните власти, како и од медиуми и други извори.

Според Универзитетот, бројот на оздравени лица од Ковид-19 во светот достигна 9.043.203. Бројот на починати е 639.652, а вкупниот бројот на заразени е 15.736.499.

Back to top button
Close