Намалувањето на ДДВ на струјата е предлог на РКЕ од пред една година, вели Бислимовски

Намалувањето на ДДВ-то е едно од решенијата што Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) го понуди точно пред една година како можност да се заштитат домаќинствата во самиот процес на либерализација на пазарот на електрична енергија, порачува претседателот на РКЕ Марко Бислимоски.

Back to top button
Close