Наместо плацот со дупката да го заградат, го блокираа кејот во Аеродром

Жителите на Аеродром вчера ги дочека несекојдневна глетка на кејот на реката Вардар. На едно место на горната пешачка патека поставена е железна ограда која го спречува натамошното движење. Оградата е поставена на локација каде пред неколку недели Центарот за управување со кризи предупреди дека веднаш до патеката постои провалија која е ископана и необезбедена.

Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber
Станува збор за провалија која се наоѓа на приватно земјиште, односно ископ за изградба на градба за која дозвола дала општина Аеродром и токму таа општина е одговорна за посочената парцела.

Но наместо општината да му наложи на сопственикот да ја обезбеди парцелата, утрово оградата наместо на границата на парцелата со кејот, е поставена директно на пешачката патека со што се попречува нормалното движење.

Извор: 24info.mk

Back to top button
Close