Насер Зибери без коментар по договорот меѓу СДСМ и ДУИ за нова влада која ќе ја предводи Заев

„Немам коментар“. Ова е реакција на Насер Зибери на договорот меѓу СДСМ и ДУИ за новата влада, кој беше претставен од Заев и Ахмети, пишува весникот ЛАЈМ.

Зибери не сакал да зборува повеќе за новата влада што ќе ја води Заев, а во која ќе учествува и ДУИ. Дали Насер Зибери се чувствува измамен од Али Ахмети? Зибери одбил да одговори на ова прашање.

Насер Зибери, кој беше многу отворен за медиумите пред изборите, овој пат беше без зборови.

Самиот Насер Зибери беше скептичен кога ДУИ ја откри идејата за албански премиер, но откако ја прифати понудата на Али Ахмети, се чинеше повеќе убеден дека тоа е можно. За време на кампањата, тој дури и импровизираше седница на Владата пред зградата на Владата во Скопје. Дали тој ќе има доволно среќа да го стори тоа на крајот на четиригодишниот мандат не е познато. Неговото име воопшто не беше споменато за време на презентацијата на договорот за новата влада од страна на Заев и Ахмети, пишува Лајм.

Back to top button
Close