Насловната страна на Њујорк Тајмс со имиња на починати од Ковид-19

 Њујорк Тајмс објави имиња на илјада луѓе кои починаа од коронавирусот на насловната страница, со цел да се укаже дека бројот на луѓе кои починале од Ковид-19 во САД е близу 100.000.

САД се први во светот по бројот на заразени и починати од коронавирус. Според Ворлдметерс, во земјата се пријавени 1.666.828 случаи на новиот коронавирус и 98.683 смртни случаи.

Њујорк Тајмс објави една процент од овие случаи на насловната страница, а поднасловот вели дека тие не се само имиња на списокот.

„Тие беа меѓу нас“, истакнува Њујорк Тајмс.

Back to top button
Close