Не е точно дека директорката на Токсикологија оди на работа по 4 часа дневно и дека се паркира на влез од Клиниката, рече министерот за здравство

Министерот за здравство доктор Илир Демири, проверил и утврдил дека не е точно дека економската директорка на Клиниката за токсикологија, Бесија Иљази одела на работа само по 4 часа дневно како што ја обвиниле нејзините колеги.

– Според моите сознанија, економската директорка оди на работа и не се паркира на влез на Клиниката, изјави доктор Демири на прашање на „Слободен печат“.

Тој рече дека не е законски што не е осигурана Клиниката каде раководи Иљази. Потсетен дека економските директори ги поставува министерот за здравство, Демири рече тоа е точно, но дека не може да има увид во сите документи.

Повеќе

Back to top button
Close