Неделков-Штрајкот во училиштата продолжува, градинките од утре ќе работат

 

По останокот на СОНК донесена е одлука штрајкот за наставниците да продолжи изјави Јаков Неделков , претседателот на СОНК по седницата на советот.

Неделков рече дека штрајкот за градинките се става во мирување и од утре тие ќе примаат деца, додека во училиштата продолжува.
Тој најави и масовен протест пред Владата.

 

Back to top button
Close