Нема жртви од ударот врз станбена зграда во Киев, изјави советник на украинската влада

 Ракетата што погоди станбена зграда во украинскиот главен град Киев денеска не предизвикала жртви, изјави советник на министерот за внатрешни работи.

Антон Херашченко нагласи дека Русија не зборува вистина дека не ја гранатира цивилната инфраструктура. Според советникот, најмалку 40 такви локации биле погодени, и дека  руските трупи гранатирале цивилни локации.

Back to top button
Close