НХЛ и здружението на играчи се согласија за планот за продолжување на сезоната

Најсилната светска хокеарска лига -НХЛ и Националната асоцијација на играчи на лигата (НХЛПА) постигнаа прелиминарен договор за планот за продолжување на сезоната.

Поставени се следните датуми: 13 јули – почеток на официјалниот камп за тренинг; 26 јули – клупски патувања во градовите домаќини; 1 август – почеток на квалификациската рунда. Прелиминарниот договор во моментов е одобрен од одборот.

Покрај тоа, беше договорен меморандум за разбирање, кој додава дополнителни четири години на терминот на овој колективен договор и вклучува правила за трансфери и нов календар на критични датуми.

Американската НХЛ лигата беше прекината во март поради пандемијата на коронавирус.

Back to top button
Close