Николоски: Изградба на автопатот од Градско преку Прилеп до Битола и грчката граница

– Ветуваме изградба на автопатското решение од Градско преку Прилеп до Битола и грчката граница кое што треба да значи отворање на целокупните пелагонискиот регион кое што треба да значи нови работни места, заживување на економијата и модерно инфраструктурно поврзување, изјави Александар Николоски, носител на листата на ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ 4.

-Ова е тажната вистина за инфраструктурниот колапс, кој што се случи во изминатите три години пустош на СДСМ, вели тој во видео обраќањето.

Вети автопат којшто ќе го поврзе Прилеп и целиот прилепски регион со централна Македонија и којшто ќе го поврзе Прилеп и целиот прилепски регион со најмалку две пристаништа со цел да ја развиваме заеднички економијата.

Back to top button
Close