Нивоата на реките зголемени, но под просекот за декември

Нивоата на реките во земјава покажуваат извесни зголемувања во однос на претходните денови, но се уште се под месечниот просек.

Според хидролошки мерења извршени утрово во 7:30 часот, драстичен пад бележат Треска кај Македонски Брод, Дрим кај Ложани и Сатеска кај Ботун.

Подобрена е ситуацијата и кај езерата, иако Охридското и Преспанското се уште се под просечните вредности.

Back to top button
Close