Нов пад на Биткоинот: Ивеститорите во паника, а дел поради овој пад влегуваат во заедницата

Со нов пад од речиси 7,7% за само 24 часа, Биткоинот повторно прави влез во зоната означена со црвена боја. Во ситуација како оваа, кога денес еден биткоин се процени во вредност ос 35.740 долари, многумина од инвеститорите во оваа криптовалута ги „фаќа паника“, но доста се и таквите кои би се осудиле да инвестираат и бидат дел од оваа заедница.Идентично е и кај криптовалутата Етериум, чија вредност во моментов е 2.607 долари, и забележа пад од 7% за речиси 24 часа.

Back to top button
Close