Нова вонредна седница на Град Скопје во 13 часот, Арсовска ја доставила предлог-одлуката

Денеска во 13 часот е закажана вонредна седница на Град Скопје за да се реши проблемот со ЈСП, каде вработените бараат да им се исплати септемвриската плата, а денес цела метропола е оставена без јавен превоз.

„Постапено е од страна на градоначалник според Заклучоците од вчерашната вонредна седница по иницијативата предложена од советниците на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата“, информираа од Советот на Град Скопје.

Во текот на вчерашниот дека беше усвоен заклучок со кој се задолжува градоначалникот со надлежните сектори најдоцна до петок 21-ви октомври до 12 часот, да достави одлука до Советот на град Скопје за прераспределба на средства за ЈСП Скопје, како би се овозможило непречено работење на претпријатието.

Back to top button
Close