Нови 3.770 заразени во Словенија за еден ден

Словенија продолжува да бележи високи бројки на новозаразени со ковид 19.

Последно, во оваа држава, која е слична по територија и број на жители како и Македонија, регистрирани се 3.770 позитивни.

Бројот на заразени во Словенија бележи постојат раст од средината на минатиот месец октомври, кога оваа бројка изнесуваше околу 850.

Исто така, периодов расте бројот на заразени во Србија, Хрватска, како и многу европски држави.

Back to top button
Close