Новиот поглавар на ИВЗ Фетаи во прва посета на тетовското муфтиство

Првпат откако беше назначен за поглавар на Исламската верска заедница, Реис Шаќир ефенди Фетаи ја посети Шарената џамија во Тетово и воедно тетовското муфтиство. Реисот ја предводеше и пладневната молитвата во Шарената џамија.

-Посебно задоволство ми е што сум денес во оваа џамија со високи културни и уметнички вредности и од овој град што се разликува со својот алтруизам во рамките на организација на религиозниот живот, со стара верска традиција како и иновативни и носители на долгорочни процеси. Им честитав на муфтиство во Тетово за изградбата на Објектот за верски и социјални услуги и џамијата на Попова Шапка, истакна реисот Шаќир ефенди Фетаи.

Реисот Фетаи, кој беше придружуван од скопскиот и гоствиарскиот муфтија во Тетово беше пречекан од тетовскиот муфтија Ќани Несими

Back to top button
Close