НСП изразија благодарност до српските полициски синдикати за помошта околу вакцинацијата на полициски службеници

 – Гранскиот Независен синдикат на полицијата на денешната прес-конференција изрази благодарност до српското Министерство за внатрешни работи за понудената помош за вакцинацијата на нашите полициски службеници.

Гази Али, заменик секретар на НСП изрази благодарност и до збратимените синдикати на српската полиција (ССП), кој ги предводи нивниот претседател Лазар Ранитовиќ, посочувајќи дека од оваа иницијатива од Србија во нашата земја денеска се донесени 20 илјади вакцини.

– Имено на нашето барање за помош во поглед на вакцинацијата на полициските службеници во МВР на РСМ, веднаш по барањето за помош од страна на нашиот претседател Гоце Делчев Тодев, исконтактирал со кабинетот на нивниот министер за внатрешни работи и му го пренеле нашето барање, по што експресно добивме позитивен одговор, одговор којшто беше пренесен од нашиот министер за внатрешни работи Оливер Спасовски, рече Али. 

Back to top button
Close