Нухиу- Кандидатите имале диплома ама не во моментот.Немало афера со правосудните испити

За заменик министерот за правда, Агим Нухиу нема афера со правосудните испити со кандидати кои немале диплома за правни студии, туку тоа биле кандидати кои имале диплома.

 

Друго е да кажеме дека недоставува диплома, дека има фалсификат диплома, друго е дека немал во моментот, вели Нухиу иако ниту еден медиум не кажа дека синот на Талат Џафери и другите спорни студенти нема воопшто диплома или имале фалсификувана диплома, туку, како што утврди Антикорупциската комисија, прво положиле правосуден испит, па потоа се здобиле со диплома, дипломиран правник

Back to top button
Close