Нухиу не вовел двојазични униформи во полицијата, туку пратил предлог-акти на мислење во владиниот Секретаријат за законодавство

Уредбата со која се уредува изгледот на униформите и ознаките на полицијата ја носи Владата, што, пак, е основа за министерот за внатрешни работи да го донесе Правилникот, објави 360 Степени.

Нухиу денеска потпишал само пропратно писмо со кое предлог-текстовите на Уредбата и на Правилникот ги пратил на мислење во Секретаријатот за законодавство на Владата. Евентуалното усвојување на Уредбата од Владата е чин што треба да се случи во иднина.

Подетално тука.

Back to top button
Close