ОЈО бара домашниот притвор на Мијалков да се замени со ефективен притвор

Обвинителката Ленче Ристовска, побара домашниот притвор на Мијалков да се замени со ефективен притвор, аргументирајќи дека МВР нема опрема за да обезбеди негово постојан надзор, како и дека тој во Чешка има приватен имот и две возила на свое име.
Ристовска додаде дека Мијалков, како добро ситуиран, има средства да живее комотно во бегство.

Back to top button
Close