ОЈО ги проверува наводите на ВМРО-ДПМНЕ за полициски закани на денот на изборите

Комисијата за следење на изборни нерегуларности постапува по сите примени поднесоци, пријави, како и сознанија за евентуално сторени кривични дела поврзани со организирањето и спроведувањето на изборите, велат од Јавното обвинителство на Република Македонија.

Во однос на информациите изнесени од ВМРО-ДПМНЕ дека полицајци, началници и функционери во Прилеп се организирале за да заплашуваат политички противници на денот на изборите, од Обвинителството велат дека се проверуваат наводите.

– До надлежното основно јавно обвинителство се доставени наводите со насоки истите да се проверат и доколку се утврдат елементи на сторени кривични дела, да се постапи согласно законските надлежности, велат од Обвинителството и ја потсетуваат јавноста дека во функција е електронската адреса [email protected] на која можат да пријават сомнение за сторено кривично дело поврзано со изборите и гласањето.

Можеби ќе ве интересира
Close
Back to top button
Close