ОЈО на Керим во Хрватска ќе му испрати известување дека истрагата против него е завршена

Поранешниот директор на МПМ, Срѓан Керим во изјава за медиумите тврдеше дека не е запознат дека завршила истрагата против него за случајот со „Медиа Принт Македонија“, но наскоро Обвинителството ќе официјално ќе му прати известување во Хрватска дека истрагата против него е завршена, пренесе Фокус.

Од Обвинителството за „Фокус“ велат дека се бара меѓународна правна помош да му се достави известувањето, по што Керим ќе треба да направи увид во доказите што ги има собрано обвинителството против него и да предложи свои докази.

 

повеќе

 

Back to top button
Close