Објавени термините за следната сезона во Серија А

Сезоната 2020/21 година во Италијанскиот фудбалски шампионат ќе почзапочнува на 19 септември и завршува на 23 мај, соопшти прес-службата на лигата.

– Советот на лигата едногласно одлучи дека новата сезона ќе започне викендот на 19 септември. Одлуката е донесена по одобрувањето на мнозинството клубови, стои во известувањето од Серија А.

Претходната сезона во Италија заврши на 2 август.

Back to top button
Close