Обединетите Нации одобрија резолуцијата со која се осудува негирање на холокаустот

Генералното собрание на ОН денеска одобри резолуција со која се осудува секое негирање на холокаустот и се повикуваат сите нации и компаниите на социјалните мрежи да преземат активни мерки во борбата против антисемитизмот.

Резолуцијата беше одобрена со консензус, без гласање. Во резолуцијата се нагласува дека сеќавањето е „клучна компонента за спречување понатамошни акти на геноцид“.

Текстот од резолуцијата прочитајте го тука

 

Back to top button
Close