ОБСЕ/ОДИХР ги презентира прелиминарните наоди за изборите (во живо)

 ВО ЖИВО – Прес – конференција на Лаиме Андрикиене, шеф на ОДИХР специјалната мисија за проценка на изборите и Дариа Паприцка, заменик шеф на ОДИХР, за првичните наоди за предвремените парламентрани избори во Република Северна Македонија.

Мисијата ги следеше сите аспекти на изборниот процес. Основниот тим на ОДИХР го сочинуваа девет члена од девет земји-учеснички во ОБСЕ, а на денот на изборите имаа акредитирано 26 набљудувачи, во кои спаѓаат меѓународните експерти и националниот персонал за поддршка.

Прес-конференција на ОБСЕ/ОДИХР со прелиминарна оценка за изборите

Posted by MИА.mk on Четврток, 16 јули 2020

Back to top button
Close