Обвинителството ја повлече жалбата за куќен притвор

Како што веќе објавивме, обвинителката Вилма Русковска добила информација дека Мијалков се подготвува за бегство кон Србија преку Куманово од лице кое моментално одлежување затворска казна. Сепак, при пристигнувањето во обвинителството, Мијалков изјави дека не бегал, туку дека го немало 24 часа откако заминал во изолација поради висока температура и страв дека е заразен со корона вирусот. Претходно, премиерот Зоран Заев на средба со првите луѓе на полицијата, кривичниот суд и јавното обвинителство побарал сите страни да преземат максимални и ефикасни мерки за лоцирање и обезбедување на Мијалков до четврток, или во спротивно ќе се соочат со одговорност.

Back to top button
Close