Обвинителството нема да отвори предмет за Ангеловска: Повлекување свои пари не е кривично дело

Обвинителството не отворило предмет за министерката за финансии Нина Ангеловска поради повлекувањето на парите од „Еуростандард банка“ пред нејзиното згаснување, јави ТВ 24.

Од Обвинителството, како што вели ТВ 24, објасниле дека постапуваат само ако се утврдени елементи на кривично дело, а повлекување на пари не е тоа, затоа што парите се на сопственикот

Back to top button
Close