Од Ковид-19 заразени над 100 милиони луѓе во светот

Бројот на заразени случаи од коронавирус во светот вечерва надмина 100 милиони.Од почетокот на пандемијата се регистрирани 100.084.449 случаи на Ковид-19, додека како последица од вирусот почибале 2.144.851 пациент.

Од Ковид-19 досега се излекувани 72.018.275 луѓе.

Најголем број смртни случаи имаат САД (речиси 430.000), потоа следуваат Бразил (217.000), Индија (153.000), Мексико (149.000) и Велика Британија (98.000).

Back to top button
Close