Од септември до денес уапсени 479 лица барани со потерница

Тој потсетува и дека пред десетина дена беше уапсено лица кое се криело 17 години.


-Во изминатиот период 251 лице лишено од слобода, а досега од септември 2020 година 479 лица се уапсени барани по централни и меѓународни потерници, од кои 50 тина лица се топ приоритет на МВР и на државата или се бараат повеќе години. Пред 10 тина дена имаше апсење на лице кое се криело 17 години, заслужува и внимание и признание оперативната група, наведува Спасовски

Back to top button
Close