Од вечерва полициски час за 20 милиони Фрaнцузи, предвидени се казни над 3.000 евра

За околу 20 милиони Французи, од вечерва во 21 часот до 6 часот наутро започнува да важи полицискиот час како владина мерка против епидемијата на коронавирус.

На лицата кои ќе ги прекршат правилата, им се заканува казна од 135 евра, а во случај на повторување на прекршокот, ќе се изрече казна до шест месеци затвор и 3.750 евра.

Back to top button
Close