Од задутре повторно бесплатен јавен превоз за пензионери

Од задутре (29 мај) продолжува да важи бесплатното користење на јавниот превоз за возрасни лица и тоа за жени со над 62 години возраст и мажи со над 64 години, во вторник, петок, сабота и недела, соопшти денеска Јавното сообраќајно претпријатие (ЈСП) Скопје.

Од ЈСП апелират на рационално користење на превозот и на задолжително носење заштитна опрема согласно уредбите за заштита од Ковид 19.

Back to top button
Close