Одбележување на „23 Октомври – Ден на македонската револуционерна борба”

 

По повод одбележувањето на „23 Октомври – Ден на македонската револуционерна борба”, Владата на Република Северна Македонија организира положување на свежо цвеќе на споменикот на Гоце Делчев во Градскиот парк, Скопје.

На настанот, со почеток од 10 часот, ќе биде присутна владина делегација составена од Роберт Алаѓозовски, национален координатор за интеркултурализам, едно општество, развој на културата и меѓуресорска соработка и директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов.

Back to top button
Close