Одбиено барањето на Марјан – Доказ, скопското обвинителство ќе го застапува обвинението против него

Вишото јавно обвинителство го одби барањето на одбраната на сопственикот на порталот „Доказ.мк“, Марјан Стаменковски да биде изземено од постапување скопското обвинителство. Образложението на одбраната беше дека дел од обвинителите и истражителите може да бидат оштетени во случајот, пренесе Фокус.

Сепак, повисокото Обвинителство одлучуваше и скопското обвинителство останува да го застапува обвинението против Стаменковски.

Повеќе

Back to top button
Close