Одложено судењето против градоначалникот Рамиз Мерко, одбраната достави обемна документација


Одложено судското рочиште против струшкиот градоначалник, Рамиз Мерко. Во Основниот суд Струга денеска започна судскиот процес против Мерко заради набавката на „Ауди“ од страна на Општина Струга.

Судењето е одложено поради обемната документација со докази што денеска ја доставила одбраната.

Обвинението за Мерко е поднесено 10 месеци откако САД лани во јуни го ставија на црната листа поради корупција и мешање во судски процеси.

Без претходно одобрување на Годишниот план за јавни набавки од општинскиот совет и во услови кога општината имала блокирана жиро-сметка, набавил 4 возила меѓу кои и аудито од речиси 67 илјади евра.

Back to top button
Close