Одлука за УС Опен во рок од 24 часа

 Одлуката дали Гранд-слем турнирот во Њујорк, популарниот УС Опен, ќе се одржи воопшто оваа година, би можела да се знае во наредните 24 часа, тврди добро познатиот американски новинар Џон Вертхајм.

Новинарот на „Спортс Илустрејтед“ вели дека без оглед на тоа што „УСТА“ уверува дека сè е во ред, тој смета дека тие наскоро би можеле да се изјаснат и да ја објават конечната одлука.

– Засега УС Опен е тука, но мислам дека конечната одлука за тоа дали ќе се одржине очекува во петок, 31 јули, рече Вертхајм.

Back to top button
Close