Одржан традиционалниот летен карате семинар „Валона 2020“

 Во организација на Македоската традиционална карате федерација, од 23-29 август 2020 година во Валона, Албанија беше успешно одржан семинар, куп и полагање за ученички и мајсторски појаси „Валона 2020“.

Победници по категории:

кати- јуниорки: 1. Антонија Белазелкоска, 2. Јана Милевска и 3. Мила Младеновска.
фукуго- јуниорки: 1. Антонија Белазелкоска, 2. Јана Милевска и 3. Мила Младеновска. Деца од 10-13 години: Кати: 1. Матеј Мангаровски, 2. Слободан Костов и 3. Михаела Костова.
Деца од 10-13 години. Кихон: 1. Матеј Мангаровски, 2. Слободан Костов и 3. Михаела Костова.
Деца 6-8 години кати: 1. Софија Јарчевска, 2. Филип Недев и 3. Камелија Недев.
Деца 6-8 години кихон: 1. Камелија Недев, 2. Филип Недев и 3. Софија Јарчевска.

За мајсторски појаси положија: Антонија Белазелкоска и Јана Милевска – 3 дан, Петар Костов – 2 дан, Камелија Недев, Матеј Мангаровски и Слободан Костов – 1 дан.

За ученички појаси положија: Филип Недев – син 1, Софија Јарчевска – кафеав 2 и Михаела Костова – кафеав 1.

Back to top button
Close