Одземена возачката на Туск, возел пребрзо  

Полската полиција привремено му ја одзеде возачката дозвола на поранешниот висок службеник на ЕУ, Доналд Туск и го казни поради пречекорување на брзината.

Дозволата му е одземена на три месеци и доби 10 казнени поени, од 24 дозволени и казна на пречекорување на брзината.

Тој ја пречекорил ограничената брзина на тоа подрачје за повеќе од 50 километри на час одземена му е возачката на три месеци и изречена му е казна за пречекорување на брзината. Ограничувањето било 50 километри на час

 

Back to top button
Close