ОИ: Јапонија го задржа водството во освоени златни медали

 Домаќинот на Летните Олимоиски игри во Токио го задржа првото место на  табелата на освоени медали со 13 златни одличја, едно повеќе од Кина и две од Соединетите Американски Држави. 

 Табела на медали по шестиот натпреварувачки ден во Токио:

 З С Б          Вк 

  1. Јaпонија                                            13 4 5         22
  2. Кина                                                  12 6  9        27
  3. САД                                                    11 11  9      31
  4. Русија                                                7 10 6        23
  5. Австралија                                       1 9           16
  6. Велика Британија                          5 6 5           16
  7. Јужна Кореја                                   4 2 5           11
  8. Германија                                        3 2 5           10
  9. Франција                                         3 2 3            8 
  10. Холандија                                       2  6  3          11. ег 

Back to top button
Close