Околу 5000 деца заразени во Србија од корона вирус

Лоша е епидемиолошкта состојба со корона вирусот и во нашиот северен сосед Србија. Во последите 24 часа регистрирани се над 6000 позитивни, а се поголем е бројот и на деца со тешка клиничка слика.

Во моментов во Србија има околу 5000 деца позитивни на ковид, а околу 55 проценти од полнолетното население е вакцинирано, но тоа е се уште далеку од колективен имунитет.

Back to top button
Close