Џонсон ќе ги објави мерките за ублажување на мерките

 Британскиот премиер Борис Џонсон во текот на денот ќе ги претстави следните чекори за ублажување на вонредните мерки воведени поради пандемијата со новиот коронавирус.

Новите мерки треба да стапат на сила на 1 јуни.

Велика Британија е подготвена да започне со олеснување на мерките и, најверојатно, наскоро ќе овозможи поголем контакт меѓу милиони луѓе кои ги поминале најголем дел од последните недели дома.

Back to top button
Close