Јонуз кон Пандов- Вие Вмровците сте камчето на патот кон Европа


Запнале бугарите па бугарите бидете мудри, пуштете ги Бугарите во Уставот, му рече аналитичарот, Агим Јонуз, на поранешниот пратеник на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Пандов, во вечерашната дебата на „Само вистина“.

-Нека влезат Бугарите, они со својата минорност нема ништо поексклузивно да добијат отколку останатите етнички заедници. Што е тука срамота? Што се попривилегирани Турците да бидат спомнати тука. Вие вмровците таласате и тоа многу – рече Јонуз.

Тој додаде дека ВМРО-ДПМНЕ се проблем сам по себе.

-Кај ви е приказната за Александар Македонски, папала маца, помина проектот Скопје 2014, и затоа си викате чекај сега како народот да го држиме под кумплунг. Вие сте камчето на патот кон Европа – му рече тој на Пандов

Back to top button
Close