Општина Чаир не знае кој гради пред Мавровка – инвеститорот на нелегалниот објект ќе го бара преку весници 

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов се огради од ингеренции за дивоградбата, но од новата Влада ќе бара Градот да ги добие сите инспекциски надзори.

„На општините да им се одземат ингеренциите на градежниот инспекторат и истите да бидат дадени на Град Скопје со цел да воспоставиме каква – таква контрола, бидејќи граѓаните оправдано реагираат, бидејќи граѓаните се загрижени за урбаното дивеење во делови од Градот“, рече Шилегов.

повеќе

Back to top button
Close