Орце Ѓорѓиевски е новиот градоначалник на Кисела Вода, Темелковски поразен

Орце Ѓорѓиевски од ВМРО-ДПМНЕ е новиот градоначалник на Кисела Вода.

Според официјалните податоци од ДИК, тој освоил 52,50% од гласовите или во бројка тоа се 14.691 глас.

Неговиот противкандидат и досегашен градоначалник на Кисела Вода, Филип Темелковски од СДСМ, добил 27,48% од гласовите.

Back to top button
Close