Османи: Го разбирам незадоволството на граѓаните кои протестираат во Битола

Министерот Османи прашан за отварањето на бугарскиот клуб во Бирола вели дека македонската Влада не била повикана, а го разбира незадоволството на граѓаните кои протестирале бидејќи се отвора центар со име на личност поврзана со фашизмот.

Според шефот на дипломатијата, секој треба да се цени каква порака се испраќа кон самиот себе, но и кон светот, а темелите на државата се во антифашизмот.

 

 

Back to top button
Close