Османи на конференцијата во Софија: Ќорсокакот во кој е ЕУ во однос на проширувањето е извор на ранливост во регионот

Немам што ново да кажам освен дека после 21 година од потпишувањето на Спогодбата за стабилизација и асоцијација, 15 години од добивањето кандидатски статус и 13 последователни позитивни препораки, Северна Македонија се уште чека почеток на преговори со ЕУ.

Back to top button
Close