Оставка поднесе извршниот директор на „Тик-Ток“

Извршниот директор на „Тик-Ток“, Кевин Мејер поднесе оставка, а привремено ќе биде заменет од извршната директорка Ванеса Папас.

Ова се случува неколку дена откако „Тик-Ток“ ја тужеше Администрацијата на американскиот претседател Доналд Трамп за одлуката за оневозможување на работењето на оваа популарна апликација во САД.

– Последниве неколку недели се случија драстични промени на политичката сцена и откако анализирав какви структурни промени компанијата би требало да претрпи, и што тоа значи за нејзината глобална улога, решив, со тешко срце, да го напуштам тоа, образложи Мејер.

Back to top button
Close