Јотова во посета на Охрид

 Потпретседателката на Бугарија Илијана Јотова денеска ќе престојува во посета на Охрид.

Јотова, која вчера и денеска е во посета на земјава, утре во Охрид ќе го посети Дневниот центар за деца со аутизам. Проектот е финансиран од бугарската влада како дел од програмата на Министерството за надворешни работи „Бугарска развојна помош“.

Јотова ќе присуствува и на отворањето на канцеларија на Здружението за толеранција и соработка „Хоризонти“.

Back to top button
Close