Отсечената глава на свињата ставена во базата на СПАЛ

Непознати лица оставија свинска глава во близина на тренинг центарот на СПАЛ. До главата беше поставен транспарент со зборовите „Свињи од Ферара“ одете си.

Клубот СПАЛ е од градот Ферара.

Претседателот на СПАЛ Валентина Фероци го осуди ваквото однесување.

– Јас немам проблем со протести, но има одредени начини да се стори тоа. Не знам кој го направи тоа, но користењето на отсечената глава на невиното животно е лош вкус и дефинитивно не е слика на фановите, изјави Фероци.

СПАЛ одамна ги изгуби шансите за опстанок во Серија А и по три сезони во елитната лига, следната ќе игра во Серија Б.

Back to top button
Close