Отворен „Дајмонд мол“, новиот трговски центар во Скопје, инвестиција на турски „Лимак“

Турскиот амбасадор во земјава Хасан Мехмет Секизќок посочи дека Скопје добива нов трговски центар во чија изградба се применети највисоките и најсовремените стандарди за градба на ваков вид објекти. Нагласи дека урбанистите во иднина ќе може да учат од овој проект за модерниот дизајн и неговата функционалност.

На свеченото отворање на „Дајмонд мол“ присуствуваа и премиерот Димитар Ковачевски, повеќе министри, претставници на турски банки и компании во земјава и домашни бизнисмени.

Back to top button
Close