Јовановски доби уште еден мандат на претседателската функција во ОФМ

Петар Јовановски повторно е избран за претседател на Одбојкарската федерација на Македонија. Тој на денешното Изборно собрание во Штип, од вкупно 21 делегат, доби 17 гласа и доверба во наредните четири години да биде прв човек на федерацијата.

– Минавме тешка деценија, во којашто дојдовме до историски успеси. Се разбира дека минатото нема да важи ако не работиме на остварување на новите цели. Искрено ви велам дека не беше лесно, напротив, но знам дека отсега ќе биде полесно за сите. Благодарност за поддршката, ќе работиме напорно како досега со машката, но сега акцентот ќе биде да ги донесеме девојките на местото каде што се мажите, изјави Јовановски по изборот.

Целите на ОФМ за наредниот период ќе бидат: развој на клубовите, промената на генерации во машката сениорска репрезентација и процес на ревитализација на женската.

На Собранието кандидатура истакна и поранешниот македонски репрезентативец, а сегашен играч на Вардар, Јовица Симовски. Неговата програма доби поддршка од четворица делегати.

Делегатите на Изборното собрание го прифатија извештајот за работа на Федерацијата, а претставниците на ОК Вардар имаа забелешки за финансискиот отчет, по што беше решено оваа точка да се разгледува на наредното Собрание. Тогаш клубовите ќе гласаат и за новиот Статут откако во рок од 30 дена ќе достават предлози за негова измена и за дополнување.

Back to top button
Close