ЈП „Паркови и зеленило”: Остро го осудуваме вандализмот во паркот „Македонија”

Екипите на јавното претпријатие „Паркови и зеленило” – Скопје утрово затекнаа оштетени, искршени и откорнати клупи расфрлени во зеленилото во паркот „Македонија”.

Оттаму реагираат дека за жал, вакви гледки на уништена парковска опрема се сé почеста појава во градот.

– Упатуваме осуда кон ваквото вандалско уништување на поставената урбана опрема низ зеленилото и апелираме истата да се чува како општо јавно добро за сите посетители, наведуваат од претпријатието.

Back to top button
Close